Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Борисов към ПП-ДБ: Трябва да ни

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Борисов към ПП-ДБ: Трябва да ни
Коментари Харесай

Борисов: Ако ПП не ни представят състав на кабинет, ще предложим правителство на малцинството

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Борисов към ПП-ДБ: Трябва да ни предложите министър председател и министър, с цел да помислим за втория мандат

Ако преди връчването на първия мандат " Продължаваме промяната " (ПП) не ни показват състав на кабинет, ще предложим държавно управление на малцинството, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след съвещание на парламентарната група.

Поискахме от Политическа партия да ни дават лист с членове на Министерски съвет и би трябвало да кажем на нашите гласоподаватели какво вършим и защо преговаряме, сподели шефът на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова.

" В деня на връчването на мандата ние би трябвало да се наясно или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет. Ако го нямаме, ние ще предложим наше държавно управление на малцинството. За да забележим може и да се сглоби нещо положително. Мисля, че по метода, по който говорихме по значимите тематики, може да създадем и по останалите нещо положително ", бяха точните думи на Бойко Борисов.

Само ексцентрично решение може да ни извади от тоталната рецесия, безапелационен е някогашният министър председател.

" Програма най-малко - бюджет, признати закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме изначало. Програма най-много - с разсъдък да се направи положително политическо експертно държавно управление. Те специалистите са политици, в случай че е доста добър специалист, той си седи във компанията и си изкарва парите, едва ли му се занимава с такава работа. Няма прогрес по държавно управление, има прогрес по управническа стратегия за държавно управление ", счита водачът на ГЕРБ.

" Днес имахме лидерска среща с нашите съперници на изборите ", разгласи той на брифинга.   " Може да се откри едно обикновено ръководство, даже за малко ", сподели още той и добави, че няма човек, който да каже, че през последните 2 години нещо е по-добре. Въпреки гневната предизборна акция и опълчването обаче Борисов посочи, че когато се види законодателната стратегия и метода, по който приказват " друго а бюджета, по-малко изтегляне на задължения, да не покачваме налозите, оставаш с усещането, че сме една и съща партия ". Той чака единодушие и в секторите земеделие и обучение. " Освен рестриктивните ограничения, които би трябвало да се вземат, има неща, които сме задължени пред гласоподавателите - в образованието освен заплати да се усилват, а да се отделят повече пари за просвета и нововъведения ", сподели Борисов. Според него работата по бюджета и управническата стратегия ще даде повече сигурност  да се откри обикновено ръководство " дали за малко, дали на ротационен принцип както ръководителя ". След тези 2 година ръководство единствено ексцентрично решение може да ни извади от тоталната рецесия ", безапелационен бе Борисов.

" Да не оставяте с усещане, че не сме съперници или, че не сме съперници, или че нещо се трансформирало в твърдостта на двете партии. Благодарих, че одобриха срещата - води се диалог по тематики, които в идната седмица-две би трябвало да бъдат решени. Днес Гърция получи още 10 милиарда по проекта за възобновяване. Ние продължаваме 2 г след разграждането на приблизително положително ръководство единствено задатъци ", съобщи Борисов след утринната среща с ПП-ДБ.

Според него ПП-ДБ не са подготвени да отговорят на диалогичността на ГЕРБ. И още веднъж настоя да види имена за кабинет преди връчването на мандата. " Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма дотогава, ще предложим наше държавно управление на малцинството. Затова е, не от любознание, а да забележим би ли могло да се сдобри нещо положително откакто имаме обща управническа стратегия ", разгласи Борисов. Според него след консенсуса по значимите тематики, " във всички случаи ще се разберем и в останалите тематики - спорт и просвета. За Шенген би трябвало да се стегне границата и да се създадат доста неща, това е като еврозоната - не е елементарно да се направи, бе елементарно преди 2 година, когато влязохме в европейския съюз ", съобщи той по отношение на целите.

Десислава Атанасова също настоя ПП-ДБ да показват лист и състав и конструкция на Министерски съвет. Преди това тя показа пред сътрудниците си идните законодателни начинания.

" Омръзна ни да четем прогнози и в този момент като пристигна сметката - близо 7% недостиг, милиарди задължения. Затова съм удовлетворен, че изключително с Асен Василев може да се работи, тъй като той усеща какво са сбъркали и по какъв начин би трябвало да се поправи. Такова чувство имам ", съобщи Борисов най-после.

" Добрата вест е, че заради застъпването стар-нов интервал има опция финансовата стратегия да бъде заместена с европейско финансиране. Не са времена, в които да харчим милиарди от бюджета даже за потребни неща ", съобщи зам. -председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар за финансовата рамка. Той прикани идващите дни да бъдат употребявани за оптималната кохезия сред стратегиите на ГЕРБ и ПП-ДБ. " Чел съм всички стратегии. Няма да разясня забележки. Ще настояваме за професионален метод ", съобщи още той.

 

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР